Serc

Openbaar vervoer in Kampen

Kampen is goed bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. Het kernwinkelgebied van Kampen bevindt zich in de historische binnenstad. De langgerekte Oudestraat met de zijstraten; Geerstraat, Broederstraat en Gasthuisstraat bieden ruimte aan winkels en horeca.

Trein

Vanuit Zwolle is Kampen in 10 minuten met de trein te bereiken.

Station Kampen
Vertrektijden vanuit Zwolle: xx:19 uur / xx:49 uur.
Vertrektijden vanuit Kampen: xx:03 uur / xx:33 uur.

Station Kampen Zuid
Vertrektijden vanuit Kampen Zuid in de richting van Zwolle xx:25 uur / xx:55 uur.
Vertrektijden vanuit Zwolle in de richting van Kampen Zuid xx:25 uur / xx:55 uur.
Vertrektijden vanuit Kampen Zuid in de richting van Lelystad xx:05 uur / xx:35 uur.

Extra informatie en actuele informatie over vertrektijden kunt u vinden op www.ns.nl

Busvervoer

In Kampen rijdt een stadsdienst met een bedieningsfrequentie van twee per uur.
Nadere informatie over vertrektijden kunt u vinden op www.9292.nl

Met ingang van 9 december 2012 rijden de bussen volgens een nieuwe dienstregeling en zijn ook de busroutes veranderd. Klik hier voor meer informatie.

Regiotaxi

In Noordwest-Overijssel brengt de Regiotaxi u van deur tot deur. U kunt 7 dagen per week reizen, tussen 06.00 en 01.30 uur. Voor het reserveren van een rit moet u minimaal 1 uur vóór vertrek bellen met 0900-2255384 (€ 0,10 pm). U kunt kiezen voor een aankomst- of een vertrekgarantie.

De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer. Daarom kan het voorkomen dat, net als in een bus of trein, meer mensen samen met u gebruik maken van de Regiotaxi. U kunt hulpmiddelen zoals een rollator, rolstoel, maar ook een scootmobiel meenemen. Kijk voor meer informatie en de tarieven op de website van Regiotaxi Overijssel.

Wmo-cliënten kunnen met een speciale Wmo-pas met korting gebruikmaken van het collectieve vervoer met de Regiotaxi. U betaald hiervoor naast het instaptarief van € 0,83 een bedrag van € 0,13 per kilometer. U betaalt voor het aantal kilometers naar uw bestemming via de kortste route. Per rit mag u maximaal 25 kilometer voor dit tarief reizen. Wanneer iemand met u meereist in de Regiotaxi, dan zijn de genoemde tarieven ook van toepassing voor de eerste meereiziger.